Go to Top

DOROTTYA DIAMOND PALACE Budapesta

CAPRICE este cel mai mare centru de diamante si bijuterii din Europa.

Szentendre, un mic si cochet orasel din apropierea Budapestei ( 19 km) , aflat pe malul Dunarii, a fost prima locatie din Europa unde Caprice International  a deschis in urma cu 14 ani prima sa fabrica si  atractie turistica, oferind vizitatorilor o experienta de neegalat. Aici vizitatorii au putut admira pentru prima data bine-cunoscuta expozitie „ Hungarian Jewelry” , care ofera o introspectie in  istoria si cultura bijuteriilor maghiare.

Dupa 14 ani de succes in Szentendre , CAPRICE  se muta intr-o cladire emblematica care face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO,  in centrul orasului Budapesta, deschizand DOROTTYA DIAMOND PALACE .

Dorottya Diamond Palace – cel mai mare centru de diamante din Europa Centrala- este cea mai noua locatie si un reper al stilului de viata luxuriant din Budapesta.

Dorottya Diamond Palace este unul dintre locurile recomandata pentru vizitele turistilor de catre Oficiul National de Turism Maghiar, oferind :

  • o vizita in interiorul unei cladiri istorice, impozante, un adevarat palat in Budapesta
  • o expozitie unica prezentand „bijuteriile-comoara” ale Ungariei, unele avand o vechime de peste 1000 de ani
  • o parte dintr-un zid medieval al Pest-ei poate fi vazuta in showroom-ul principal
  • showroom neoclasic cu cea mai mare colectie de bijuterii de calitate .
  • salon VIP pentru prezentarea si comercializarea diamantelor cu instrumente educationale speciale
  • programe adaptate pentru turisti sau invitati in cadrul unor evenimente organizate , cum ar fi receptii cu sampanie , cumparaturi noaptea tarziu sau servicii private VIP .

Cladirea Dorottya Diamond Palace a fost amenajata  initial ca si un apartament de lux de catre Mihály Pollack , are o arhitectura neo – clasica si a fost construit intre anii 1821-1824.

Considerata ca fiind un mic palat, cladirea purtand numele Ducesei Maria Dorothea de Württemberg  ( ultima sotie a lui Habsburg Archduke Joseph – demnitar de gard inalt al Ungariei pana in anul 1847), are un superb plafon cu vitralii proiectat de Alajos Hauszmann  si o superba gradina interioara.

cladire  diamante

Cu ocazia vizitei la Dorottya Diamond Palace vizitatorii pot admira o varianta holografica color a „Coroanei Sfinte” maghiare. Coroana Sfanta , denumita si Coroana Sfantului Stefan  este coroana cu care au fost incoronati cei mai multi dintre suveranii Regatului Ungariei, din evul mediu începând cu 1075 si pana in data de 30 decembrie 1916, cand ultimul împarat al Austriei -Carol I, a fost incoronat ca rege al Ungariei sub numele de Carol al IV-lea. Obiectul a fost realizat in mai multe faze, in ateliere diferite, în secolele XI-XIII. Coroana Sfantului Stefan este pastrata  din anul 2000 in cladirea Parlamentului din Budapesta.

coroana  bijoux

Misterul opalului maghiar este dezvaluit aici intr-o prezentare multimedia .  Opalul este fost considerat o piatra magica, un curcubeu al pietrelor, deoarece uneste culorile tuturor celorlalte pietre pretioase. Primele mine de opal din Europa au fost in Pannonia in secolul I. Timp de 200 de ani ( intre secolul al 16-lea si al 18-lea ) singura sursa de opal in lume au fost minele opal din Ungaria.

Cea mai mare bucata de opal nobil a fost gasita nordul Ungariei in secolul al 18-lea, aceasta fiind legendarul ” opal imperial ” .

La Dorottya Diamond Palace puteti afla mai multe detalii despre bijuteriile imparatesei Sissi .  In 1867 , imparatul Franz Jozef si sotia sa Elisabeth – Sissi – au devenit Regele si Regina Ungariei . Prin eleganta si personalitatea sa Sissi a fost cea mai populara  regina maghiara din toate timpurile, stilul si bijuteriile ei fiind admirate in intreaga monarhie.

sissi  bijoux opal

In cadrul vizitei la  Dorottya Diamond Palace va puteti relaxa in cinematograf, urmarind un film despre incoronarea regelui Stefan I al Ungariei sau sa invatati criteriile de evaluare ale unui diamant ( taietura, claritate, carate, culoare etc).

Toate diamantele prezentate si comercializate in cadrul show-room-urilor Caprice si la Dorottya Diamond Palace sunt 100% „conflict-free diamonds”.

Noul showroom Dorottya Diamond Palace are cea mai mare colectie de bijuterii fine din Europa Centrala Showroom-ul ofera bijuterii de exceptie executate de designeri din intreaga lume , cu aur alb si galben, diamante  de toate tipurile si culorile, pietre pretioase si semi – pretioase .

showroom  foto diamant 1

Salonul Privat Diamond  este o eleganta camera de tranzactionare unde expertii prezinta diamantele personalizate pentru bijuterii speciale si portofolii de diamante vrac pentru investitori  iar in ” Lavender Garden Hall” o colectie proaspeta de  bijuterii elegante si vibrate asteapta noi oaspeti.

Enjoy luxury ! 🙂

Sursa : Marketing Dept. Caprice

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa petreci cateva zile in aceasta destinatie, nu ezita sa ma contactezi !

 Iti voi acorda suport  pentru compunerea unui pachet de vacanta pe gustul tau, iar rezervarile le putem  efectua impreuna la cel mai bun raport calitate-pret prin agentia de turism partenera cu Touristry.

, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.