Go to Top

Marriott International preia lantul Starwood Hotels & Resorts Worldwide

Marriott International a incheiat un acord pentru preluarea Starwood Hotels & Resorts Worldwide, intr-o tranzactie in numerar si actiuni in valoare de 12,2 miliarde de dolari, care va crea cea mai mare companie hoteliera din lume.

Board-urile ambelor companii au aprobat in unanimitate acordul de fuziune. Compania rezultata va detine 5.500 de hoteluri si 1,1 milioane de camere in total, in peste 100 de tari, se arata intr-un comunicat de presa transmis zilele trecute.

Marriott va plati 11,9 miliarde de dolari sub forma de actiuni si 340 de milioane de dolari in numerar.

Tranzactia evalueaza fiecare actiune Starwood la 72,08 dolari pe unitate, incluzand o componenta a ofertei de preluare de 2 dolari in numerar pentru un titlu.

Starwood, proprietarul brandurilor St. Regis si Sheraton, a anuntat in aprilie ca analizeaza mai multe optiuni strategice.

In luna iulie, Starwood a purtat discutii cu posibili investitori, intre care InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide si alte fonduri de investitii.

Tranzactia cu Marriott ar putea fi finalizata la jumatatea anului 2016.

Starwood Hotels & Resorts a intrat oficial in acest an pe piata din Romania cu brandul Sheraton, dupa ce a semnat un contract de franciza pe cel putin 20 de ani cu Grand Plaza Hotel, care detinea fostul hotel Howard Johnson din Bucuresti.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. este una dintre cele mai importante companii de ospitalitate si agrement din lume, cu aproape 1.200 de proprietati in 100 de tari si 181.400 de angajati in cadrul proprietatilor sale detinute si administrate.

Intre marcile operate de Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. se afla Sf. Regis, Luxury Collection, Westin, Le Meridien, Sheraton.

Marriott International este prezent la randul sau in Romania prin JW Marriott Grand Hotel din Bucuresti.

Marriott detine peste 4.100 de proprietati si cel mai larg portofoliu de branduri hoteliere din industria globala de profil. Intre brandurile companiei se afla JW Marriott, The Ritz Carlton, Bulgari si Renaissance.

” Forța motrice din spatele acestei tranzactii este de cresterea . Aceasta este o oportunitate de a crea valoare prin combinarea distributiei si punctelor forte ale Marriott și Starwood , sporind competitivitatea noastra intr- o piata cu dezvoltare rapidă „ – Arne Sorenson, President and Chief Executive Officer of Marriott International

 “Am concurat cu Starwood de zeci de ani si le-am admirat , de asemenea . Sunt entuziasmat  deoarece vom adauga hoteluri noi in sistemul nostru si pentru oportunitatile incredibile ale asociatilor Starwood si Marriott . Sunt incantat sa urez bun venit Starwood in familia Marriott” –  Jr., Executive Chairman and Chairman of the Board of Marriott International

„Suntem incantati sa jucam un rol vital in crearea de celei mai mari si cea mai bune companii hoteliere din lume, cu un potential de crestere enorm . Combinatia dintre cele doua companii aduce impreuna tot ceea ce este mai bun in materie de inovatie , cultura si de executie . Oaspetii si clientii nostri vor beneficia de mai multe optiuni in cadrul celor 30 branduri hoteliere , in timp ce proprietarii nostri de hoteluri si cei  francizati vor deriva valoare de la platforma noastra globala combinata si totodata eficienta „ –  Adam Aron, Starwood Hotels & Resorts Worldwide Chief Executive Officer.

Sursa : wall-street.ro ; http://news.marriott.com/

 

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.