Go to Top

Lansare “ Cartea bucătarului profesionist” de Gabriela Berechet

Acum aproximativ 1 an postam pe acest blog un interviu cu dna Gabriela Berechet avand ca si teme de discutie gastronomia, restaurantele, turismul si managementul in acest domeniu.

Astazi am bucuria sa va anunt lansarea cartii dansei si anume ”Cartea bucătarului profesionist”.

”Cartea bucătarului profesionist”, concepută și redactată de Gabriela Berechet, va fi lansată oficial pe 31 august 2016, începând cu ora 17.30, la Hotelul Yesterday, din București.
Lucrarea este un ghid, un instrument cu ajutorul căruia bucătari, tehnologi, contabili și proprietari din industria ospitalităţii pot înțelege mecanismul fin și particular al activității de producție culinară.

În cele 600 de pagini, autoarea tratează aspecte diverse ale activității bucătarului profesionist: psihologie, nutriție, organizarea bucătăriei, planificarea meniului, știința alimentului, aspecte tehnologice ale activității de producție culinară, afacerea numită restaurant cu elemente de calcul necesare înțelegerii proceselor dintr-un restaurant, igienă, protecția mediului, siguranța și securitatea în bucătărie, estetică; cartea reiterează importanța profesională a bucătarului profesionist. Acesta este principalul motiv pentru care ”Cartea bucătarului profesionist” a fost foarte așteptată de breaslă, pe piață existând un vid editorial în această nişă profesională.
Gabriela Berechet este una dintre cele mai recunoscute personalități ale gastronomiei românești, atât pe plan național, cât și internațional.

Autoarea s-a implicat activ timp de mai bine de 20 de ani în dezvoltarea industriei, ca secretar general al Asociației Naționale a Bucătarilor, Cofetarilor și Turismului, ca director al Companiei de Investiții pentru Turism, manager al echipei naționale a bucătarilor pentru competiții internaționale (Olimpiada de la Erfurt, SIRHA, Campionatul Mondial al Bucătarilor etc.).

Gabriela Berechet este formator în specialitatea gastrotehnie, membru în juriul unor importante competiții naționale sau internaționale, autor de lucrări de specialitate, consultant.
”Cartea bucătarului profesionist” a apărut la Editura IMPRIMA.
La eveniment vor participa chefi de renume național și internațional, prezentarea cărții fiind făcută de către editorul Narcis Vlad Barbu și Maestrul în Artă Culinară Horia Vîrlan.
Evenimentul, găzduit de Hotel Yesterday din București, va fi acompaniat de produsele premium ale partenerilor, SERVE (Clubul Cavalerilor) și Parmafood, care și-au oferit suportul pentru reușita unui eveniment atât de așteptat.

Felicitari inca o data d-na Berechet !

, , ,

2 Responses to "Lansare “ Cartea bucătarului profesionist” de Gabriela Berechet"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.